Basisschool Dreumel

Schoolplein bss de Oversteek in Dreumel

Vrijwilligerswerk: ontwerp, beplantingsplan
Ontwerp 2009-2010
Uitvoering 2010

Ontwerp 

Voor de brede school in Dreumel heb ik samen met de leraren en het Architectenbureau van de Goes het ontwerp gemaakt voor het schoolplein.

Een groen schoolplein, een sfeervolle leeromgeving voor ontspanning, uitdaging en ontdekking. Met genoeg ruimte om buiten spelen, bewegen en de wereld ontdekken. Op het schoolplein kunnen de kinderen spelenderwijs van alles beleven. De verschillende seizoenen, hoe groeit een plant, groente kweken of snoepen van de aardbeiplantjes, waar leeft een regenworm of een vlinder?

Ruimte om te rennen, verstoppertje spelen, voetballen of tikkertje spelen. Samen of juist even alleen. Een plekje om je even terug te trekken in het groen, Lichamelijk uitgedaagd worden om te bewegen en hun grenzen op te zoeken. Maar ook ruimte om tot rust te komen. Een veilige, prettige plek om te spelen en te verblijven, met voldoende uitdaging en prikkelingen.

Op dit schoolplein is een traditionele inrichting met een betegeld plein gecombineerd met groen. Met op het voorplein voor de bovenbouw een pannaveldje, tafeltennistafel, een ruim speelplein en klim-klautertoestellen. Gecombineerd met een verhoogde plantenborders met vaste planten, bessen en frambozen en moestuintjes. Op het achterplein voor de onderbouw vormt een beukentunnel een speelse scheiding tussen de klassen en het schoolpein. Ook hier wordt beplanting gecombineerd met een klimtoestel en een zandbak.

Het onderhoud wordt door de kinderen zelf gedaan. Met aanvullende hulp van ouders en leraren.