Daktuinen De Heuvel Rotterdam

Daktuinen De Heuvel in Rotterdam

Ontwerp: 2017-heden
Uitvoering: gepland in 2018-2019

Ontwerp

Ontwerp voor de herinrichting van de daken tot daktuinen, met waterretentie, een dakterras en groene daken voor gebouw De Heuvel in Rotterdam. 

Midden in het centrum van Rotterdam staat gebouw De Heuvel. Samen met Hank Wijnbergen en Luc van Dam (Limesadvies) kreeg ik de mooie opdracht van Stichting De Heuvel om mee te denken over de herinrichting van de daktuinen. De plannen uitwerken met een ontwerp, beplantingsplan en de uitvoeringsvoorbereiding. We willen er graag sfeervolle, toegankelijke en beleefbare tuinen van maken, als inspiratie en stimulatie voor de bezoekers van de Heuvel om ook zélf een dak om te vormen. Laten zien dat het ook op bestaande daken mogelijk is om water op te vangen en vertraagt af te voeren, en dat verschillende soorten beplanting mogelijk zijn.

Het kantoorgebouw De Heuvel is een gemeentelijk monument en wordt gebruikt door een aantal welszijnsorganisaties. Het wordt de komende tijd verbouwd met als doel het toekomstbestendig te maken. LG-architecten maakt de plannen voor de verbouwing van het gebouw. Onderdeel van deze plannen zijn o. a. een energie dak (geel) met zonnepanelen, herinrichting van het dakterras (rood), een groendak (groen) en een daktuin voor waterretentie (blauw). In 2017 is Gebouw De Heuvel door de Gemeente Rotterdam geselecteerd voor de subsidieaanvraag EU Life Call @UrbanRoofs.

Momenteel is de uitwerking van het ontwerp in volle gang.