Gran Partita in Amersfoort

Terreininrichting appartementencomplex Gran Partita

Oppervlak: 2700 m2, waarvan 740 m2 daktuin
Ontwerp: 2017
Uitvoering: gepland in 2018-2019

Ontwerp

Een sfeervolle inrichting met eenvoudige krachtige gebaren. De daktuin vormt een groene sfeervolle
omgeving voor de bewoners. Een eenvoudig pad van stapstenen verbindt de voor- en achterzijde.
De daktuin wordt ingericht met tegels en beplanting in een rechte belijning in aansluiting op de
vormgeving van de appartementen.
De hoofdentree ligt aan de Mozartweg. Twee nieuwe Elzen herstellen de laanstructuur langs de Mozartweg
en markeren daarmee de ingang van de parkeergarage en van de parkeerplaatsen.
Bewoners parkeren in de ondergrondse garage en bereiken via de trap of de lift hun appartement.
Het bezoek kan hun auto parkeren op de grasparkeerplaatsen of de fiets plaatsen op het pleintje bij de
hoofdentree.
Een ruim ontvangstplein met een royale houten bank en enkele fietsbeugels sluit aan op de gezamenlijke
ruimte binnen bij de hoofdingang. Hier kan men even een praatje maken, bijvoorbeeld een bewonersfeest
houden en buiten gaan zitten om van de tuin te genieten.