vragstt 

S. HernWel  ghet dorp s 

Ontwerpburo Horti Verde

Ik werk vanuit het dorp Dreumel in de gemeente West Maas en Waal. Het ligt centraal in het midden van Nederland.  Al ruim 25 jaar werk ik aan allerlei projecten op het gebied van tuin- en landschapsinrichting.  Nog steeds vind ik het heerlijk om ideeën en plannen uit te werken zodat ze buiten werkelijkheid kunnen worden. 

Sinds 2015 werk ik als zelfstandig ontwerpster aan eigen projecten en op projectbasis voor andere bedrijven. Sinds mijn opleiding Tuin- en Landschapsinrichting aan de IAHL in Boskoop heb ik ruim 25 jaar aan allerlei projecten in het groen gewerkt. Voor gemeentes en voor grote landelijk werkende ontwerpbureau’s. In de eerste jaren heb ik mij vooral gericht op de technische uitwerking van projecten. Daarna is het maken van ontwerpen en beplantingsplannen daarbij gekomen.
In de afgelopen jaren heb ik aan veel projecten gewerkt. Voor particulieren, zorginstellingen, gemeentes, bedrijven, woningbouwverenigingen en projectontwikkelaars. Een aantal van deze projecten zijn opgenomen in mijn portfolio zodat je een indruk kunt krijgen van het werk dat ik tot nu toe gedaan heb.

Voor specifieke vragen over bijvoorbeeld de technische uitwerking van daktuinen, de uitwerking van bouwkundige elementen, historische parken en tuinen, boomziektes en snoeiwerk werk ik samen met specialisten in mijn kennissenkring.

 

Iets meer over mijn tuin

Zelf woon ik met mijn gezin aan de rand van het dorp Dreumel. Daarvoor woonde ik in een fijn huis in Boskoop met een kleine tuin. Die tuin hadden we zo ingericht dat deze helemaal aan onze wensen voldeed. Maar nadat onze kinderen groter werden kregen we behoefte aan meer ruimte en zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe plek. In 2007 zijn we verhuisd naar Dreumel. Naar een iets groter huis en een veel grotere tuin. De tuin bestond uit een betegeld erf en een lange smalle rode bessenkwekerij en voldeed zeker niet aan onze wensen. Maar we hadden ideeën genoeg en kregen nu de ruimte om een heerlijke landelijke tuin voor onszelf te maken.

In de afgelopen jaren is de tuin uitgegroeid tot een volwassen tuin met mooie borders, ruim gazon en veel eetbare beplanting zoals onze eigen boomgaard. Een fijne plek om iedere dag door heen te dwalen en van te genieten. In zo’n grote tuin is altijd genoeg te doen en soms is wat we bedacht hebben veel werk. Maar we genieten vooral van de ruimte en het groen om ons heen.

Ik wens het iedereen toe om op een plek te wonen die bij je past. En net als wij kan ook jij een bestaande situatie veranderen in iets moois. Daar help ik je graag mee. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein. Samen maken we er een prettige omgeving van om te wonen, te werken en te ontspannen.  

Frederike van Mierlo-Fransz