Kleurrijke tuin in Wijchen

Kleurrijke tuin in Wijchen

Beplanting: 2015-2016

Uitvoering: door Copijn Realisatie bv

Tuinontwerp 

De verbouwing van de woning was de aanleiding om ook de tuin opnieuw in te richten. Passend bij de ronde organisch vormgeving van de nieuwbouw. Een vrolijke tuin met een grote vijver die de lucht weerspiegeld. Beelden vormen een mooie en kunstzinnigs toevoeging. Op verschillende plekken zijn beelden geplaatst en gecombineerd met de beplanting.

De relatief smalle tuin wordt met een slingerend pad, de royale vijver en weelderig beplante borders veranderd in een tuin die veel groter en ruimer over komt dan voor de herinrichting.

Het ontwerp heb ik gemaakt tijdens mijn werk bij Copijn. Maar een tuin is geen statisch geheel. De beplanting veranderd in de loop der jaren en er ontstaan nieuwe ideeën voor de inrichting.

Daarom kom ik af en toe langs om samen te kijken of er nog iets aan de beplanting kan worden aangevuld of verbeterd. Het is leuk om een tuin te zien groeien, en wanneer je regelmatig een beetje bijstuurt dan groeit deze in de richting die je graag wilt. Vaak gaat dat om een kleine aanvulling of wijziging, een enkele keer wordt het iets rigoureuzer aangepakt. Maar het basisontwerp is in deze tuin niet veranderd. Het is iedere keer een feestje om door de tuin te lopen en te zien hoeveel sfeer de tuin geeft en hoe goed deze past bij de bewoners en hun huis.