Parkvilla

Strakke tuin bij een stadsvilla

Oppervlak: ca. 1000 m2

Ontwerp: 2015-2016

Uitvoering: 2016-2017 in eigen beheer

Tuinontwerp 

Deze stadsvilla ligt aan een mooi landschappelijk park midden in de stad. Wonen in het groen, in de natuur, met de voordelen van de stad om de hoek. Eenheid tussen binnen en buiten was dan ook de grote wens voor de uitwerking van het ontwerp voor deze tuin. De grote ramen op alle verdiepingen van het huis zorgen er voor dat het omringende groen een wezenlijk onderdeel is van het leven. Het fluiten van de vogels, de prachtige kleurschakeringen van de bomen en de lucht als een levend schilderij.

De tuin kreeg een sober rustig ontwerp in aansluiting op het huis en weelderige beplanting met veel grassen. Besloten privacy aan de achterzijde en open een vriendelijk aan de voorzijde. Aan de achterzijde lopen het huis en de tuin in elkaar over. Een ruim terras van grote tegels en het gazon rond het huis geven een groot gevoel van ruimte. Hoge taxushagen omsluiten de tuin. De verplantte notenboom en de veranda in beide hoeken van de tuin geven diepte en intimiteit aan de tuin. Grote groepen vaste planten, heesters en grassen verzachten de strakke lijnen en geven dynamiek en seizoensbeleving aan deze fijne tuin.

In de voortuin verbinden het gazon en siergrassen de tuin met het naastgelegen park. De prachtige treurbeuk komt nu weer helemaal tot zijn recht. 

[Modula id=’11’]