Ontwerp particuliere tuinEen fijne plek om te wonen, te werken en te ontspannen

Een nieuw terras, andere beplanting, wateropvang, natuurlijke omgeving, water in de tuin, sober en stoer of juist weelderig en romantisch……?

  • Je hebt allerlei ideeën en wensen, maar je weet niet goed hoe je dat in jouw tuin voor elkaar krijgt?
  • Je bent verhuisd en de tuin van de vorige bewoners is niet in jouw smaak?
  • Er zijn dingen veranderd in je leven of in je huis waardoor de tuin niet meer past?

Ik heb al veel mensen mogen helpen met het veranderen van hun tuin.  De redenen waarom ze hun tuin anders wilden inrichten was vaak een verandering in hun leven. Bijvoorbeeld de kinderen die opgegroeid zijn, een nieuw begin met een nieuwe huis of een nieuwe partner. Of bijvoorbeeld een extra uitbreiding van de tuin, of een verbouwing van het huis waardoor de tuin aangepast moest worden. Ook kan de beplanting die ooit mooi was, nu te groot gegroeid zijn en niet meer passen op de plek of bij jouw smaak.

Ook jou help ik graag met het zoeken van een oplossing voor jouw tuin. De ene keer kan dat met een kleine aanpassing, bij andere wensen gaat dat om een complete herinrichting. Met als doel een sfeervolle tuin die bij je past. Waar je met veel plezier iedere dag van geniet.

Een goed inrichtingsplan biedt houvast voor de uitvoering, zeker wanneer dat in verschillende fases wordt uitgevoerd. Een tuin is voortdurend in verandering en met een goed ontwerp heb je een basis waarop je kunt terugvallen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het onderhoud en eventuele aanvulling of verandering van de beplanting en voor het inpassen van toekomstige nieuwe wensen.

Ontwerpproces

Voordat we met het ontwerpen gaan beginnen, is het van belang om goed in kaart te brengen wat je graag wilt veranderen of wat je voor ogen hebt met de buitenruimte. Wanneer je het wilt uitvoeren en voor welk budget. Samen met jou inventariseer ik wat de wensen zijn en wat voor jou belangrijk of minder belangrijk is.

De locatie en de omgeving zijn ook van invloed, daarom kom ik graag van te voren ter plaatse kijken. 

Al luisterend, pratend en schetsend komen we in het eerste kennismakingsgesprek tot manieren hoe wensen en ideeën een plek kunnen krijgen in jouw tuin. Dit werken we vervolgen in een aantal vervolgstappen uit tot een definitief ontwerp. Deze vervolgstappen staan omschreven bij de werkwijze

Ontwerp op afstand

Het is ook mogelijk om een ontwerp of beplantingsplan op afstand te maken. Dan werk je een aantal zaken zelf uit en we overleggen via de mail en telefoon. Aan de hand van een checklist en een door jou geschetste plattegrond, een kadastrale kaart en foto’s van de huidige situatie kunnen we samen bedenken hoe we jouw wensen vorm kunnen geven in jouw tuin. 

Zelf uw tuin ontwerpen

Vindt je het leuk om zelf je tuin te ontwerpen of een beplantingsplan te maken? Maar wil je graag een leidraad en wat hulp en tips om nog meer uit uw tuin te halen? Dan kan ik je op weg helpen met het maken van een ontwerp- of beplantingsplan. Aan de hand van een checklist en een stappenplan maakt je zelf een plattegrond, moodboard en een tekening voor je tuin. Per mail stel ik vragen en geef je tips en ideeën waarmee je aan de slag kunt gaan. 

Meer informatie?

Wil je informatie over mogelijkheden voor jouw tuin? Laat een bericht achter via de onderstaande knop met je emailadres en eventueel je telefoonnummer.

 

Informatie aanvragen

 

 

Bostuin in Driebergen

Moderne tuin in Eindhoven

Landelijke tuin in Zwolle

Bostuin in Bilthoven

Tuin in Dreumel