Inspiratie opdoen voor je eigen tuin?

Het voorjaar is een mooi moment om tuinplannen verder uit te werken. Ieder voorjaar liggen de winkels daarom vol met de mooiste tijdschriften over tuinen. Zodra de blaadjes weer aan de bomen komen en de bloembollen gaan bloeien, liggen de tuineditie ’s klaar met prachtige foto’s om bij weg te dromen.

Zelf hebben we net als in de andere jaren weer allemaal mooie plannen voor onze tuin. Op sommige plekken is de border niet zo mooi meer, daar willen we nieuwe planten. En in de moestuin daar willen we dit jaar toch echt meer groente gaan kweken. In plaats van maar een paar groentesoorten, aardbeien en heel veel bloemen. Eten uit eigen tuin is leuk, gezond, goedkoper dan uit de winkel en ook nog eens lekker. Het tijdschrift ‘De tuin op tafel’ springt daar mooi op in.

Heb jij tuinplannen? Dan vind je het vast ook leuk om inspiratie op te doen voor je eigen tuin. Het is heel leuk om daarvoor tuinen te bezoeken, in april zijn bijvoorbeeld de Tuinen van Appeltern weer open. Op de site van de Tuinenstichting https://www.tuinenstichting.nl/agenda/ of bijvoorbeeld Groei en Bloei https://www.groei.nl/opentuinenweekend kan je kijken of bij jou in de buurt een leuk tuinuitje te plannen valt.

Ook leuk is het tv-programma Gardeners World op vrijdagavond op BBC 2 om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Om nog even terug te komen op de tijdschriften. Die lees ik vaak online. Mooie bladen zoals De Tuin, Tuinontwerp, De tuin op tafel, Gardener’s World en Garden Illustrated lees ik via Readly. Dat scheelt een hele stapel papier én ik heb keus uit héél veel tijdschriften.

 

Wil jij dat ook? dan kan je gebruik maken van het aanbod van Readly.  Via de (affiliate) link kan je een maand gratis tijdschriften lezen. 

Daarna kost het 10 euro per maand, het abonnement kan je iedere maand opzeggen. (Ook in de eerste maand, wanneer je geen abonnement wilt maar wel een maand gratis wil lezen)