Stadstuin Tiel

Terreininrichting Gemeentelijke stadstuin Tiel

Ontwerp: 2019, in opdracht van en samenwerking met vd Bijl & Heierman BV 

Uitvoering: 2019 uitgevoerd door vd Bijl & Heierman BV

Ontwerp 

Herinrichting van een deel van de Stadstuin.

Een grotere fietsenstalling, een logische verbinding tussen de verschillende tuindelen en een prettig plein bij de raadszaal.

Het verlengen van de fietsenstalling was de aanleiding om een groter deel van de tuin opnieuw in te richten.

Het pleintje voor de raadszaal was slechts toegankelijk via een smal trapje en werd gebruikt als hangplek met als gevolg zwerfvuil in de bosjes. Het beperkte gebruik was op deze plek niet gewenst. De uitgegroeide beplanting is daarom verwijderd. Daardoor is de monumentale muur weer in zicht gekomen en is er een ruim fijn plein ontstaan. Een brede trap heeft het smalle trapje vervangen. Het is nu een prettige plek geworden en onderdeel van de dagelijkse looproute tussen het Gemeentekantoor en de Raadszaal.

Langs de muur en het plein komen kleurige vaste planten, grassen en enkele mooie solitaire sierheesters.

Een leuk detail is het hergebruik van de oude trapelementen van de Waalkade. Deze hebben een plek gekregen in de Stadstuin als informeel zitelement.

Nieuwe trap
Een ruim plein
Prettige verbinding
Oude situatie
Oude situatie