Buiten is prachtig weer, koud met een mooi zonnetje. Onze tuin ziet er sprookjesachtig uit met de mooi berijpte bessen van de Nandina domestica.

Het is de week voor kerst en normaal ben je nu allerlei projecten aan het afronden én aan het voorbereiden voor de feestdagen. Het afronden is als in een normaal jaar, maar de voorbereidingen voor de feestdagen gaat door de lockdown toch anders dan ik had gedacht.

Toch heb ik wel zin in de komende twee weken. Even vrij, thuis relaxen, in klein comité op familiebezoek. Genieten van een goed boek, en tijdschriften, lekker eten en klussen in de tuin. De druiven wil ik gaan snoeien, vorige jaar was ik te laat. Dit jaar zal ik snoeien vóór dat ze weer uitlopen, zodat ze niet gaan bloeden. 

Ik heb een hele stapel mooie boeken en oude tijdschriften om te (her)lezen , Landleven, Seasons, Groei en Bloei… Heerlijk wegdromen en inspiratie opdoen bij allemaal mooie verhalen en foto’s. Tegenwoordig lees ik tijdschriften vaak online. Mooie bladen zoals De Tuin, Tuinontwerp, Gardener’s World en Garden Illustrated lees ik via Readly. Dat scheelt een hele stapel papier én ik heb keus uit héél veel tijdschriften.

 

Wil jij ook online mooie magazines lezen? Via de onderstaande link van Readly kan je een maand gratis tijdschriften lezen. Wie weet is dat iets voor jouw kerstvakantie?

Verder ben ik iets leuks aan het voorbereiden voor het voorjaar. Een online cursus tuinontwerp voor natuurrijke tuinen. Voor iedereen die graag zelf aan de slag gaat met ontwerpen, maar daar graag wat ondersteuning in wil. Wil je hier meer van weten? Schrijf je in op de wachtlijst, dan houd ik je op de hoogte.

Ik wens iedereen die dit leest hele fijne feestdagen en een goed 2022!