Tuinontwerp nodig?

Een fijne plek om te wonen, te werken en te ontspannen. Een tuin waarin dat allemaal op zijn plek valt, daar help ik je graag mee.

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom jouw tuin nu niet is zoals je die graag ziet. Samen met jou kijk ik graag met een open blik naar de mogelijkheden die jouw tuin biedt. Voor een kleine of juist een hele grote verandering. Maak een afspraak, dan kijk ik met je mee.

Een nieuw terras, andere beplanting, wateropvang, natuurlijke omgeving, water in de tuin, sober en stoer of juist weelderig en romantisch……?

  • Je hebt allerlei ideeën en wensen, maar je weet niet goed hoe je dat in jouw tuin voor elkaar krijgt?
  • Je bent verhuisd en de tuin van de vorige bewoners is niet in jouw smaak?
  • Er zijn dingen veranderd in je leven of in je huis waardoor de tuin niet meer past?
  • De tuin is niet (meer) in jouw smaak?

De redenen waarom iemand zijn tuin anders wil inrichten zijn zeer divers. 

Wanneer je hulp kunt gebruiken bij het maken van een goed plan voor jouw tuin dan kom ik graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

De ene keer zal het een kleine aanpassing zijn, bij andere wensen gaat het om een complete herinrichting. Met als doel een sfeervolle tuin die bij je past. Waar je met veel plezier iedere dag van geniet.

Een goed tuinontwerp biedt houvast voor de uitvoering, zeker wanneer dat in verschillende fases wordt uitgevoerd. Een tuin is voortdurend in verandering en met een goed ontwerp heb je een basis waarop je kunt terugvallen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het onderhoud en eventuele aanvulling of verandering van de beplanting en voor het inpassen van toekomstige nieuwe wensen.

Wat voor ontwerpen maakt Horti Verde?

Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld. Wat is nou het kenmerk van jouw tuinen?

Mijn ontwerpburo heb ik de naam Horti Verde gegeven, dat betekend ‘groene tuinen’. En die naam heb ik niet zonder reden gekozen, want ik hou van tuinen waar veel planten in staan. Ik hou van eenvoudige lijnen en mooie gevarieerde beplanting. Ik ontwerp ‘pure’ tuinen. Met sobere tijdloze materialen en de schoonheid van weelderige natuurlijke beplanting.

De tuinen die ik ontwerp zijn leeftuinen die ruimte bieden aan de natuur, in harmonie met de woning en het landschap eromheen.

Hiermee trek ik vooral de mensen aan die voor een natuurlijke tuin gaan. Die houden van een natuurlijke sfeer, van een tuin die opvalt door het gebruik van planten. Van een tuin die zo ontworpen is dat het lijkt alsof de tuin er altijd al was. Een leeftuin, waar ook vogels, vlinders en bijvoorbeeld egels graag komen omdat ze daar een schuilplek, nestgelegenheid en wat te eten vinden.

Voor mij is iedere tuin anders. Want ieder mens is anders en ik ontwerp een tuin speciaal voor jou.

Bij een nieuwe opdracht ga ik daarom eerst in gesprek. Ik wil je graag ontmoeten, je huis en de tuin zien en luisteren. Wat wil je? Wil je een geheel nieuwe inrichting of ga je een gedeelte aanpakken? Wordt het een natuurrijke tuin, wil je oogsten en eten uit hun tuin? Een sfeervolle romantisch, landelijke tuin of juist een strakke, stoere uitstraling.

Ik hou er van om samen te brainstormen, me in te leven in wat jij graag wil met de tuin en vandaaruit te gaan ontwerpen. Om samen jouw droomtuin te bedenken. Eenvoudig en kloppend, met mooie beplanting die je ieder seizoen laat genieten van de tuin. Een pure natuurrijke tuin, waar je tot rust komt en weer energie opdoet. Een tuin die helemaal past bij jou.

Ontwerpproces

Voordat we met het ontwerpen gaan beginnen, is het van belang om goed in kaart te brengen wat je graag wilt veranderen of wat je voor ogen hebt met de buitenruimte. Wanneer je het wilt uitvoeren en voor welk budget. Tijdens een oriënterend gesprek inventariseren we samen wat de wensen zijn en wat voor jou belangrijk of minder belangrijk is.

De locatie en de omgeving zijn ook van invloed, daarom kom ik graag van te voren ter plaatse kijken. 

Al luisterend, pratend en schetsend komen we in het eerste kennismakingsgesprek tot manieren hoe wensen en ideeën een plek kunnen krijgen in jouw tuin. Dit werken we vervolgen in een aantal vervolgstappen uit tot een definitief ontwerp met een beplantingsplan. Deze vervolgstappen staan omschreven bij de werkwijze

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken voor een oriënterend gesprek of wil je eerst meer informatie over de mogelijkheden voor jouw tuin? Laat een bericht achter via de onderstaande knop met je emailadres en eventueel je telefoonnummer. Dan neem ik contact met je op.