TuinontwerpTuinontwerp nodig?

Een fijne plek om te wonen, te werken en te ontspannen. Een tuinontwerp waarin dat allemaal op zijn plek valt, daar help ik je graag mee.

Een nieuw terras, andere beplanting, wateropvang, natuurlijke omgeving, water in de tuin, sober en stoer of juist weelderig en romantisch……?

  • Je hebt allerlei ideeën en wensen, maar je weet niet goed hoe je dat in jouw tuin voor elkaar krijgt?
  • Je bent verhuisd en de tuin van de vorige bewoners is niet in jouw smaak?
  • Er zijn dingen veranderd in je leven of in je huis waardoor de tuin niet meer past?
  • De tuin is niet (meer) in jouw smaak?

De redenen waarom iemand zijn tuin anders wil inrichten zijn zeer divers. 

Wanneer je hulp kunt gebruiken bij het maken van een goed plan voor jouw tuin dan kom ik graag langs om de mogelijkheden te bespreken. De ene keer zal het

De ene keer zal het een kleine aanpassing zijn, bij andere wensen gaat het om een complete herinrichting. Met als doel een sfeervolle tuin die bij je past. Waar je met veel plezier iedere dag van geniet.

Een goed tuinontwerp biedt houvast voor de uitvoering, zeker wanneer dat in verschillende fases wordt uitgevoerd. Een tuin is voortdurend in verandering en met een goed ontwerp heb je een basis waarop je kunt terugvallen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het onderhoud en eventuele aanvulling of verandering van de beplanting en voor het inpassen van toekomstige nieuwe wensen.

Ontwerpproces

Voordat we met het ontwerpen gaan beginnen, is het van belang om goed in kaart te brengen wat je graag wilt veranderen of wat je voor ogen hebt met de buitenruimte. Wanneer je het wilt uitvoeren en voor welk budget. Tijdens een oriënterend gesprek inventariseren we samen wat de wensen zijn en wat voor jou belangrijk of minder belangrijk is.

De locatie en de omgeving zijn ook van invloed, daarom kom ik graag van te voren ter plaatse kijken. 

Al luisterend, pratend en schetsend komen we in het eerste kennismakingsgesprek tot manieren hoe wensen en ideeën een plek kunnen krijgen in jouw tuin. Dit werken we vervolgen in een aantal vervolgstappen uit tot een definitief ontwerp. Deze vervolgstappen staan omschreven bij de werkwijze

Ontwerp op afstand

Het is ook mogelijk om een ontwerp of beplantingsplan op afstand te maken. Dan werk je een aantal zaken zelf uit en we overleggen via de mail en telefoon. Aan de hand van een checklist en een door jou geschetste plattegrond, een kadastrale kaart en foto’s van de huidige situatie kunnen we samen bedenken hoe we jouw wensen vorm kunnen geven in jouw tuin. 

Meer informatie?

Wil je informatie over mogelijkheden voor jouw tuin? Laat een bericht achter via de onderstaande knop met je emailadres en eventueel je telefoonnummer.